02 јун, 2015

Konkurs za izložbu radova na konvenciji Japanizam 2015Konvencija Japanizam 2015
od 02. do 05. jula 2015. - Dom omladine Beograda

Glavna tema konvencije:
„Yokai“
Tema ovogodišnjeg Japanizma je Yokai - što je japanski naziv za duhove i fantome, odnosno ale, bauke i ostala mistična folklorna stvorenja koja nastanjuju atmosferične horor priče od pradavnih predanja, pa sve do savremene produkcije. Omiljena zabava im je da ljudima zagorčavaju život, poigravajući se sa njihovim najdubljim strahovima i najskrivenijim željama - mada, legende kažu, yokai najčešće imaju debele razloge da se na nekog ustreme, jer koga tako progone duhovi, taj je nešto gadno skrivio. Yokai svet je veoma elegantan na tradicionalno japanski način - uz trešnjine cvetove, raznobojne kimonoe, i pogled na planinu Fuđi u daljini, imamo i izobličene ale i bauke, koji iz senki vrebaju svoje žrtve. Dakle, ako naginjete prefinjenom hororu koji počiva na psihologiji i elementima iz narodnih priča, yokai su tu da vas odvedu u takav svet.

Teme konkursa:  „Yokai“ i „Slobodna tema“
Najbolji radovi pristigli na konkurs za glavnu temu će dobiti vredne nagrade. 
Najbolji radovi na slobodnu temu će takođe biti nagrađivani, ali simboličnim nagradama.
Uslovi konkursa:
1) Stil:
Poželjno je da su radovi u manga stilu, ali će biti prihvaćena i dela koja su samo vidno inspirisana Japanom. Radovi mogu biti u crno-beloj tehnici ili u boji.
2) Tehnika:
Poslati radovi mogu biti rađeni digitalno ili olovkom i drugim tehnikama. Na konkurs možete poslati digitalne radove, skenirane radove ili originale.
3) Originalnost:
Svaki rad mora da bude originalno delo svog autora. Prerađene ili precrtane radove drugih autora i digitalne montaže nećemo prihvatiti, a verujem da nije ni u Vašem interesu da se na taj način brukate. Naravno, možete slati vaše originalne fanartove iz nekih anime/manga serijala, s tim što ste u obavezi da navedete koji je lik u pitanju i iz koje serije. U skladu sa ovim, neophodno je da svaki rad bude potpisan od strane autora. Uputstva za potpisivanje digitalnih radova ćete naći dalje u tekstu.
4) Slanje radova:
Originale radova, odnosno fizičke primerke vaših dela, možete poslati na adresu udruženja (Sakurabana, Bulevar Zorana Đinđića 115/28, Novi Beograd).
Digitalne radove možete poslati i na email adresu društva Sakurabana (sakurabanabeograd@gmail.com), sa naznakom “Japanizam 2015 konkurs za izložbu”. Poslati radovi moraju biti u sirovom formatu (.psd, .pdf) i u rezoluciji od minimum 300 dpi kako bi mogli da budu odštampani. Radovi koji nisu zadovoljavajućeg kvaliteta neće biti prihvaćeni.
Broj poslatih radova nije ograničen. Slobodno možete poslati i svoje stare radove, pod uslovom da ih prethodno niste slali na neki drugi konkurs ili objavljivali na internetu (premijera mora biti na Japanizmu).
5) Potpis i naznaka teme:
Ukoliko šaljete originale:
Svaki rad koji pošaljete mora da bude potpisan i da ima naznaku za koju temu konkuriše. Potpis mora biti jasan i vidljiv na radu. Temu za koju rad konkuriše napišite na poleđini rada.
Ukoliko šaljete radove u elektronskoj formi:
Obavezno koristite obrazac za potpis koji možete naći na ovom linku: POTPIS
Obrazac treba da se nalazi u donjem desnom ćošku vašeg rada.
Elektronski potpis treba da sadrži: 1. Ime i prezime, 2. Godinu rođenja, 3. Temu za koju konkurišete.
Molimo vas da koristite srpska slova ŽĆČĐŠ. Hvala.
6) Rok:
Svi radovi koji stignu na našu adresu do 25. juna 2014. godine će ući u izbor za izložbu na konvenciji.
7) Adresa za slanje radova za konkurs:
Za originale:
Društvo Sakurabana
Sa naznakom za konkurs Japanizam 2015
Bul. Zorana Đinđića 115/28
Novi Beograd 11070
Uz rad je neophodno poslati i sledeće podatke:
Ime, prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail.
Za radove u elektronskoj formi:
sakurabanabeograd@gmail.com

Dajte sve od sebe i pošaljite svoje najbolje radove. Svim učesnicima želimo sreću na konkursu – ganbatte kudasai!

Нема коментара:

Постави коментар