22 јун, 2014

Japanizam 2014 - Prateći programi
PRATEĆI PROGRAM

Festival japanskog kratkometražnog filma: petak 4. jul i subota 5. jul, sala Amerikana

Novina koja će obeležiti dva dana ovogodišnjeg Japanizma je paralelni program koji će se odvijati u Sali Amerikana – prvi nagradni festival japanskog kratkometražnog filma, čija će ponuda obuhvatati najrazličitije poduhvate, od amaterskih filmića snimanih kućnom kamerom do animiranih projekata. Ovaj festival, uz podršku Sakurabane i ambasade, organizuju Studio CRV2 i Skyline Enterprise, a o nagradama će odlučivati žiri u sastavu Rjo Suzuki, Svetozar Cvetković, Nenad Dukić i Nikola Stojanović.

Nadamo se uspešnom festivalu, kao i da će i ovo postati jedan od tradicionalnih pratećih programa Japanizma.

Za sve detalje vezane za Festival japanskog kratkometražnog filma pogledajte njihov internet sajt:

Artist Alley: četvrtak 3. jul – nedelja 7. jul, hol Doma omladine

Artist Alley, naš prodajno-izložbeni sajam, s dobrim razlogom spada u najatraktivnije sadržaje Japanizma jer se tu mogu pazariti stvari koje se inače retko viđaju u slobodnoj ponudi – unikatni nakit i odeća inspirisani Japanom; posteri, bedževi i crteži u manga stilu koje su svojeručno izradili naši mladi umetnici; anime figure, torbe, privesci za ključeve i slična roba; kao i nova i stara izdanja mangi na raznim jezicima. Naši prijatelji iz Poljske će opet biti tu sa svojom jedinstvenom ponudom robe uvezene iz Japana, a ovoga puta će nas posetiti i dizajnerka iz Bugarske sa eksluzivnom kolekcijom jukata i kimonoa, tako da je vreme da počnete da štedite novac za šoping.
Detaljan katalog Artist Alley izlagača na Japanizmu moći ćete da vidite na našoj Facebook stranici.

Promocije društvenih i kartičnih igara: četvrtak 3. jul – nedelja 7. jul, hol Doma omladine
Infinity - Sci-Fi taktička igra sa figurama koja poseduje prepoznatljivi anime izgled. U nedalekoj budućnosti, Čovečanstvo je pokorilo zvezde.... Ali problemi koji su postojali na Zemlji nisu nestali, čak naprotiv; ratovi, izdajstva i zloupotreba tehnologije su pratili ljudsku rasu na druge svetove. Uz sve to, postalo je jasno i da nismo sami među zvezdama....
Munchkin - Sada već legendarna kartična igra, parodija na RPG žanr. Krenite zajedno sa prijateljima u avanturu, borite se protiv čudovišta, uzmite njihovo blago i zabodite saveznicima nož u leđa u pravom trenutku!
Firefly the Game - bordgejm baziran na kultnoj seriji Džosa Vidona – „Firefly“. Sakupite posadu dobrih i loših momaka (i devojaka), opremite njih i svoj svemirski brod, a zatim pokušajte da preživite (i zaradite) u Crnilu svemira.
Star Wars the Living Card Game - najnovija kartična igra sa tematikom „Zvezdanih Ratova“. Izuzetno brza i zabavna igra, sa velikim izborom karata, špilova koje možete napraviti i taktika koje možete koristiti. Najbolje od svega: ne postoje pakovanja sa nasumičnim izborom karata, samo fiksne ekspanzije! Kupite samo ono što vam zaista treba da biste napravili špil koji želite.

Izložbe: četvrtak 3. jul – nedelja 7. jul, hol Doma omladine
Wacom nagradna izložba radova u manga stilu
Jedan od sadržaja koji iz godine u godinu ponavljamo još od prvog Japanizma jeste nagradna izložba za likovne radove u manga stilu. Radovi nam dolaze iz čitave Srbije, a sve više i iz susednih zemalja. Najbolje radove na glavnu temu Japanizma, „Svemir“, očekuju veoma vredne Wacom nagrade i skupa crtačka oprema od našeg glavnog sponzora, dok će se pobednik na slobodnu temu birati preko glasova sa Facebooka.
Izložba origami radova
Danijela Grujić i njeni origamisti pripremaju nam viseću izložbu origami radova inspirisanih svemirom: letilice, vanzemaljci, planete... Obratite pažnju na sve što visi s gelendera i plafona u Domu omladine.
Izložba društva Duh Istoka

Naša partnerska organizacija Duh Istoka iz Zaječara predstaviće vam mapu Japana iz Snegoku perioda – veoma korisno ukoliko želite da do tančina ispratite ko, šta, kako, kad, s kim i zašto u „Sengoku Basari“.

Нема коментара:

Постави коментар