30 јануар, 2014

Konkurs za Modne Dizajnere 2014Društvo „Sakurabana“ raspisuje konkurs za modne dizajnere povodom učešća na reviji prilikom ceremonije otvaranja konvencije „Japanizam 2014“, u julu 2014-te godine, u Velikoj sali Doma omladine Beograd.
Opis konkursa:
-Ukoliko ste modni dizajner, i izrađujete kreacije inspirisane japanskom tradicionalnom ili uličnom modom, imate šansu da svoje kreacije pokažete pred publikom u Velikoj sali Doma omladine Beograd. Vaše kreacije mogu biti inspirisane tradicionalnom nošnjom Japana, transponovanom u sadašnju nosivu odeću, ili pak odeću visoke mode. Takođe možete možete predstaviti odevne kombinacije i aksesoare inspirisane uličnim stilovima poput pank, gotik, lolita, visual kei, dekora, ganguro, kao i mnogim drugim stilovima sa ulica Tokija.
Vaše kreacije pored odevnih predmeta, mogu biti nakit, aksesoari, cipele i dr.
Uslovi konkursa:
-Na konkurs se mogu prijaviti svi kreatori bez obzira da li se dizajniranjem bave profesionalno, ili iz hobija. Za prijavu na konkurs je potrebno poslati do 6 skica (ukoliko je kolekcija tek u izradi), ili 6 fotografija gotovih modela (ukoliko su predmeti vaše kolekcije već izrađeni u prethodnom periodu) na e-mail adresu: mistiqarts@gmail.com
-Svaki dizajner je u obavezi da sebi obezbedi manekenke, cipele, šminku i opremu za pripremanje frizura. Svaki dizajner treba u skladu sa pričom svoje kolekcije da obuči svoje manekenke na koji način će hodati binom, ili da ih pripreme za performans kakav žele da izvedu.
-Modna revija je grupnog karaktera, sve kolekcije će biti prikazane zajedno tokom trajanja događaja. Reviju će pratiti jedna japanska pesma koju će odabrati svi dizajneri zajedno.
-Dizajneri će dobiti komforne prostorije za rad tokom trajanja otvaranja festivala, a samu reviju će uveličati gosti iz Ambasade Japana u Beogradu.
Rok za prijavu na konkurs:
Konkurs je otvoren za prijave do 31-og maja 2014. godine. Preporučuje se da do tog datuma sve modne kolekcije i odevne kombinacije budu gotove za nošenje.
Naknadne prijave nećemo prihvatati.

2 коментара:

  1. Ako piše da treba poslati do 6 skica, da li to znači da gotovih modela mora biti 6 ili maksimum 6 a može i manje?

    ОдговориИзбриши
  2. Maksimalan broj modela je 6, ali može i manje.

    ОдговориИзбриши